L’alcaldessa assegura que “la solució dels blocs portuaris comença hui”

12/02/2024

  • L’alcaldessa visita amb el veïnat els terrenys on s’edificaran dos edificis de vivendes per al reallotjament dels propietaris dels blocs portuaris.
  • L’obra estarà finalitzada abans del final d’esta legislatura, al maig de 2027, i tindrà una inversió total superior als 9,5 milions d’euros.

L’alcaldessa de València, Mª José Catalá, ha visitat este matí el solar on es construirà l’edifici de 60 habitatges que servirà per a reallotjar als propietaris dels blocs portuaris. Acompanyada pels tècnics encarregats de la redacció del projecte, l’alcaldessa ha explicat al veïnat les principals característiques dels dos blocs d’edificis que estaran finalitzats abans que acabe esta legislatura, al maig de 2027.

“Hui desbloquegem un projecte que, per diferents raons, va estar paralitzat durant massa temps. Perquè els veïns del barri del Cabanyal i els propietaris ens demandaven, com ens han explicat en les reunions que hem mantingut amb ells, una solució urgent per a un projecte tan necessari per al barri. I treballarem perquè, si no sorgeix cap problema, abans que finalitze esta legislatura, els dos blocs de cases siga una realitat”.

Durant la visita, a la qual també han assistit el secretari autonòmic d’Habitatge, Sebastián Fernández, el director general de l’EVHA, Ernesto Fernández, i el regidor d’Urbanisme, Juan Giner, l’alcaldessa ha explicat que, des de hui, l’empresa adjudicatària del contracte redactarà el projecte bàsic i d’execució per a la construcció d’uns 60 habitatges públiques, que tindran entre 50 i 90 metres quadrats, d’1, 2 o 3 dormitoris, en dos blocs de cases paral·lels que estaran dividits en superfície per un espai d’ús públic, però que estaran units per un aparcament subterrani.

Segons ha explicat l’alcaldessa als veïns, “es tracta d’un projecte que, d’una banda, respon a una demanda veïnal, però que alhora és una obra que contribuirà de manera decidida a la regeneració del barri. Perquè, ha continuat l’alcaldessa, construirem habitatges dignes per a millorar l’habitabilitat dels legítims propietaris que volen continuar vivint en este barri, alhora que actuarem contra un focus d’ocupació il·legal i de delinqüència”.

A partir d’ara, l’empresa disposa de 6 mesos per a la redacció del projecte bàsic i d’execució i una vegada visat pels tècnics municipals s’encetarà la licitació de les obres, que comportarà una inversió total superior als 9,5 milions d’euros.

“Este n’és un exemple més del nostre compromís amb el Cabanyal-Canyameral, ha explicat l’alcaldessa. Desbloquegem i posem en marxa el projecte de l’Edifici Drassanes i hem assumit a pulmó el finançament necessari per a poder finalitzar els projectes EDUSI que l’anterior govern, per la seua ineficàcia, va deixar paralitzats i sense fons europeus. No es tracta de anuncis buits o de propostes, es tracta d’accions reals, de gestió directa que beneficia els veïns i que respon a les demandes que durant molt de temps el govern anterior o no va saber o no va voler atendre”.

Proposta panel 1

Proposta panel 2

“La informació publicada únicament es una proposta a nivell esquemàtic tant dels edificis de vivendes com de la urbanització i un avanç esquemàtic de memòria descriptiva i constructiva, motiu pel que és susceptible de modificació”.