Reconeixement al Cabanyal en la reobertura del Teatre Musical

05-11-2015

El diario.es

Després d’anys d’espera, el Teatre Musical torna a obrir les seues portes. I ho farà amb una gala inaugural on el protagonisme recaurà en els veïns del barri d’El Cabanyal. O almenys, així es vol des de l’Ajuntament de València.

No en va, la inauguració de la nova etapa que es produirà este divendres començarà amb un espectacle que recorrerà els carrers del barri marítim, concretament des del Mercat del Grau fins a la plaça del Rosari. Un itinerari en què la companyia Baraka Circ farà la seua particular actuació del carrer Percufoc, una espècie de correfoc on el foc i la percussió seran els protagonistes. “Es la forma de cridar la gent a participar en la celebración”, ha indicat María Oliver (València en Comú) , regidor d’Acció Cultural. 

Una vegada realitzada esta crida als veïns, la gala inaugural comptarà amb actuacions de dansa, música i teatre. Presentades per l’intèrpret Vicente Arlandis, es representaran dos obres de teatre: ‘Se’ns està quedant el cos de posguerra’ per Lupa Teatre i ‘Una indígena els va guiar a través dels muntanyes’ de Begoña Tena i Xavi Puchadas. L’espectacle de dansa estarà a càrrec de Coixa Dansa, que interpretarà un fragment de la seua obra ‘Accidia’. La guinda la posarà la banda valenciana Gener amb un concert on tocarà diverses de les cançons del seu disc ‘El temps de llop’.

No obstant això, la inauguració no quedarà ací. D’acord amb el nou rumb que vol donar-li el tripartit municipal, durant la gala es farà tribut “a quatre col·lectius del barri que han destacat per la seua defensa de la vida social i cultural de Cabanyal-Canyamelar”, hi ha assenyalat Oliver. Les entitats homenatjades seran la plataforma Salvem El Cabanyal, l’Associació de Veïns i Veïnes del Cabanyal-Canyamelar, l’Associació de Venedors del Mercat del Cabanyal i l’Associació de Comerciants, Industrials i Professionals del Marítim (Acipmar) .