Mobilitat instal·la sensors en 207 places d’aparcament dels Poblats Marítims per a persones amb mobilitat reduïda i càrrega i descàrrega

05/01/2024

La regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de València finalitzarà el 18 de febrer els treballs per a la instal·lació en els Poblats Marítims de sensors en un total de 110 places d’estacionament reservades a personal amb mobilitat reduïda i altres 97 en zones de càrrega i descàrrega.

Els sensors detecten l’existència de vehicles i traslladen la informació en temps real de manera que pot ser consultada en la plataforma de València Ciutat Intel·ligent, en la web municipal, en el geoportal o a l’aplicació APP València. Els treballs d’instal·lació dels sensors tenen un cost de 152.999,97 euros, IVA inclòs.

Els dispositius instal·lats no necessiten canalització ni cablejat i consistixen únicament en un sensor amb una bateria amb cinc anys de durabilitat i que són capaces de detectar el vehicle per un sistema doble: radar i camp magnètic.

Quan finalitzen estos treballs, València disposarà de 797 places d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda sensoritzades, el 28,2% del total. Igualment, la ciutat té en estos moments 91 places de taxi amb sensors i 411 places de càrrega i descàrrega sensoritzades, el 15,2% del total.