El centre de dia d’inserció sociolaboral de joves Marítim amplia l’horari

22/09/2024

 

  • Este recurs municipal en 2023 va atendre un total de 42 joves (27 xics i 15 xiques)
  • La regidora Marta Torrado recorda que l’objectiu d’este servici és “normalitzar les condicions de vida d’adolescents i joves en situació de risc social”
  • El nou horari, de dilluns a divendres de 9 a 20 hores, permet acomplir noves activitats amb l’ajuda de nous perfils professionals com psicologia i treball social

El centre de dia d’inserció sociolaboral Marítim, que en 2023 va atendre 42 joves d’edats compreses entre els 14 i 19 anys, ha ampliat el seu horari. Així, amb el nou contracte, l’entitat encarregada d’este recurs municipal ha incrementat el nombre d’activitats que s’organitzen per a facilitar que joves i adolescents adquirisquen els hàbits i coneixements necessaris per a la seua inserció social i laboral.

La regidora de Benestar Social, Marta Torrado, ha visitat esta setmana este centre de dia que és un recurs d’atenció primària específic adscrit a la Secció del Menor i que gestiona l’associació Alanna amb un pla d’intervenció personalitzada; i ha recordat que l’objectiu d’este servici és “normalitzar les condicions de vida d’adolescents i joves en situació de risc social”.

“A este recurs poden accedir joves d’entre 16 i 18 anys, encara que amb excepció s’admeten adolescents de 14 i 15 anys, amb un historial d’absentisme crònic i derivats des de la fiscalia de menors”, ha explicat la regidora, després de donar compte del nombre de persones ateses en este centre durant l’any passat: 27 xics i 15 xiques.

El major percentatge, un 33,33% del total tenia 16 anys. A estos 14 joves es van sumar 9 de 17 anys i altres 9 de 15 anys, mentre que quatre de les persones ateses tenien 19 anys, 5 havien complit la majoria d’edat i només un tenia 14 anys.

Marta Torrado ha contat que en este centre, els joves i adolescents, que en la seua majoria patixen mancances o conflictes familiars o socials que han perjudicat el seu desenrotllament personal, reben formació professional de fusteria, soldadura i hostaleria, així com hàbits de treball i orientació laboral. “A més –ha destacat- participen en activitats lúdiques i visites a centres de treball i altres recursos d’inserció sociolaboral”.

Igualment, este recurs impulsa la participació en activitats esportives i compta amb servici de menjador mitjançant servici d’àpats; També oferix atenció personal i suport familiar amb plans individuals basats en estudis psico-socioeducatius i diagnòstics.

 

Font: Actualitat – Ajuntament de València