RECUPERAR EL CABANYAL

Davant de la destrucció d’alguns, renaturalització i reurbanització. 🌱
Desde la regidoria de Desenvolupament Urbà es presenten 4 PROJECTES per a recuperar el barri de #ElCabanyal, una zona agredida pel projecte de prolongació de Blasco Ibáñez i la política urbanística depredadora del PP, que va expropiar i demolir cases.
📝 Objectius: millorar l’espai públic i el paisatge urbà 🏡, sostenibilitat i criteris ambientals 🌱, millorar la qualitat ambiental i acústica 🔊, accessibilitat universal 🚶, perspectiva de gènere en disseny 🖌 i mobilitat sostenible 🚴.
1️⃣ Costat oest del barri (Serradora i Lluís Peixó)
Desversión de la carretera C/Marí Blas de Lezo i Serradora en la seua intersecció amb Blasco Ibáñez, carril per a bicicletes, i millora d’accessibilitat. Una nova plaça i àrea verda en camí d’una nova entrada al barri.
⏳ Data límit: 12 mesos.
2️⃣ Eix Aquest Oest
Reurbanització de 3 eixos amb prioritat per a vianants que garanteixen mobilitat activa, connectant el bulevard Serradora amb la parcel·la urbana pròxima a la mar.
🔹 Itinerari A: C/ Comte d’Alaquas i Don Vicent Guillot (Oncle Bola)
Plataforma única permetrà el subministrament de fusta i mobles urbans. En la Zona de Santiago hi haurà una pista de bàsquet i una zona de cautxú amb jocs infantils, un gran arbre centre i jardins, i un xicotet rostidor.
🔹 Itinerari B: C/ Poble Nou de la Mar
Una carretera pavimentada, amb àmplies voreres i carrils d’aparcament. Àrees ajardinadas amb jocs infantils i dispositius biodegradables.
🔹 Itinerari C: C/ Vicente Gallart “Arcipreste” de C/ Serradora a C/ Mediterrani
En la primera secció es planeja un carril amb aparcament i vorera arbrada ampla. Des de Vicente Brull fins a C/Barraca, l’itinerari és prioritari per als vianants que conviuen amb el trànsit viari.
⏳Data límit: 9 mesos.
3️⃣ Mercat Cabanyal
Centrat en la conversió a zona per als vianants en gran part de l’entorn del Mercat, reorganitzant els carrers limítrofs per a millorar l’accessibilitat dels vianants en el Mercat.
Es generarà una nova plaça per als vianants en forma de L, ampliant les àrees verdes i la plantació d’arbres.
⏳Data límit: 9 mesos
4️⃣ Illa Oest
Prediu la reurbanització completa de l’illa limitada per la C/ Serradora, Lluís Despuig, Martí Grajales i Sanchez Coello.
⏳ Data límit: 10 mesos.