Plan Cabanyal-Canyamelar inicia el procés per a l’alienació de 15 immobles per un valor de 1,4M€

03/06/2024

 

  • El plec, aprovat en el Consell d’Administració de la societat, exclou específicament dedicar qualsevol immoble a apartament turístic.
  • El procediment permetrà que el mes de setembre es puguen adjudicar les vivendes.
  • La societat ha presentat el projecte bàsic dels dos edificis de vivendes que es destinaran al reallotjament dels propietaris dels Blocs Portuaris i que suposaran una inversió de 10,5M€.

La Societat Plan Cabanyal-Canyamelar ha iniciat el procés per a l’alienació de 15 immobles pel procediment de concurs en la reunió de hui del Consell d’Administració on s’han aprovat el plec de condicions. A més, s’ha presentat el projecte bàsic dels dos edificis de vivendes que es construiran en la parcel·la situada al Carrer Drassanes, Carrer Vicente Guillot, Oncle Bola i Carrer Eugenia Viñes, que es destinaran al reallotjament dels propietaris dels Blocs Portuaris i que suposaran una inversió de 10,5M€.

 

Segons ha explicat el regidor d’Urbanisme, “la Societat Plan Cabanyal-Canyamelar està redoblant els seus esforços després d’uns anys d’estancament. Així ho demostren les accions concretes. D’una banda, estem impulsant la construcció de 51 vivendes per a reallotjar als propietaris dels blocs Portuaris i donar solució a un dels problemes més urgents del barri. De manera que en 2027, i després d’una inversió de 10,5 milions d’euros, els dos edificis seran una realitat. Però d’altra banda, seguim amb tot el procediment d’alienació de vivendes en el barri”.

 

Així, com s’establix en els plecs aprovats hui per a la venda d’immobles, els preus d’eixides se situen entre els 55.000 i els 225.000 €, la qual cosa suposa un valor total d’1.381.562,25 €. D’esta manera, este procés, unit a la venda d’altres immobles que va ser resolta a la fi del mes d’abril, la Societat Plan Cabanyal-Canyamelar posarà a la disposició del barri durant este any 27 immobles per un valor total de 2,3M€.

 

“Continuarem treballant per al barri, ha continuat Juan Giner, escoltant les seues propostes, necessitats i oferint solucions i en este sentit serà fonamental redoblar esforços des de la societat Plan Cabanyal-Canyamelar perquè de veritat siga un instrument que contribuïsca al desenvolupament i planificació de les necessitats del barri”.

 

D’altra banda, cal assenyalar que en les adjudicacions dels immobles, tal com s’ha aprovat hui, es valorarà en 30 punts dedicar l’immoble a residència habitual, almenys durant 10 anys. A més, es puntuen aspectes com l’empadronament actual o anterior en el barri, desenvolupar el teu treball en el barri, ser menor de 35 anys o major de 65, família nombrosa, família monoparental, discapacitat. D’esta firma es reduïx el pes de l’oferta econòmica en la valoració de procés.

 

Finalment, a partir de l’aprovació dels plecs en la reunió de hui del Consell d’Administració, es publicaran en la plataforma i en la pàgina web de la societat i s’obri un període de 30 dies hàbils per a la presentació de les ofertes, de manera que el mes d’agost ja es podrà iniciar el procés per a l’adjudicació amb l’obertura dels sobres.