L’auditoria del Plan Cabanyal-Canyamelar 2022 assenyala “incompliments en la gestió economic-financera del personal directiu”

21/12/2023

 • El Consell d’Administració de la societat aprova un pressupost de 2,3 M€ per a 2024
 • Proposa la venda de 15 immobles pel procediment de concurs durant l’any vinent

  El Consell d’Administració del Plan Cabanyal-Canyamelar, S.A. ha donat compte, durant la seua reunió de hui, dels informes d’auditoria de legalitat i operativa de la Intervenció General de la Generalitat de l’exercici 2022, on s’assenyala “diversos incompliments relatius a la gestió economicofinancera en l’àrea de personal”.

  L’auditoria ressalta respecte al personal directiu que “ha percebut, durant l’exercici 2022, retribucions superiors en 11.211,18 € als quals correspondria a un Director General del Consell”, quan la normativa establix que “al personal de màxima responsabilitat i personal directiu de les entitats del sector públic instrumental de la Generalitat Valenciana, el sou del càrrec de màxima responsabilitat de les entitats serà l’equivalent al d’un director general”.

  En este sentit, Juan Giner ha destacat que “l’actual Consell d’Administració ja ha corregit esta situació amb el nomenament del nou gerent de la Societat el sou de la qual s’ha modificat amb la finalitat de complir amb la normativa vigent”. A més, l’auditoria també destaca que no consta una resolució, per part de la Direcció General del Sector Públic i Patrimoni, sobre la classificació de la Societat per a determinar el número màxim de personal directiu amb el qual pot comptar l’entitat.

  Finalment, l’auditoria ha detectat “incompliments de la societat ja que, d’una banda, en els procediment de contractació menor es contracten servicis de necessitats recurrents en lloc de necessitats concretes i puntuals i, per un altre, no ha difós les dades dels contractes menors subscrits en 2022 en la secció prevista per a això en el perfil del contractants”.

  D’altra banda, El Consell d’Administració del Plan Cabanyal-Canyamelar ha aprovat el pressupost de la Societat que, en 2024, ascendirà a 2.331.765,54 €. En este sentit, el president de la Societat i regidor d’Urbanisme, Juan Giner, ha explicat que “este equip de govern impulsarà el desenvolupament del barri del Cabanyal amb iniciatives concretes. Fa uns dies aprovem la posada en marxa del projecte per a la construcció de dos edificis amb 50 habitatges, estem finalitzant la reurbanització de carrers, millorant les dotacions públiques com és el poliesportiu, i l’alcaldessa s’ha reunit esta mateixa setmana amb els veïns per a escoltar els seus suggeriments i inquietuds”.

  Finalment, Giner ha volgut ressaltar que el Plan Cabanyal-Canyamelar continuarà amb la venda d’immobles. Així per a 2024 es preveu la venda de 15 immobles que tindran una venda de licitació de 1,8 milions d’euros. “La polítiques d’accés a l’habitatge és una marca d’identitat d’este govern, i treballarem per totes les vies disponibles per a posar a la disposició dels ciutadans habitatges, continuarem construint i adjudicant habitatges de lloguer assequibles perquè ara la política d’habitatge sí que és una prioritat de l’Ajuntament de València”.