02-12-2015
Elperiodic.com
El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València acull, els dies 3 i 4 de desembre, la Trobada Emergents, en la que es debatrà sobre innovació social i cultural.
Esta trobada es configura com un espai de diàleg sobre producció d’innovació social en la ciutat de València des de diferents àmbits: acadèmic, tecnicoprofessional, administratiu i del teixit sociocultural. L’obertura de les jornades se celebrarà en l’Aula Magna, este dijous, a les 18 hores.
Aquestes jornades són continuació de la convocatòria d’ajudes econòmiques a projectes d’innovació social, una iniciativa impulsada pel Vicerectorat de Cultura i Igualtat, i la Fundació General de la Universitat de València, amb la dinamització d’entitats de la ciutat, com l’estudi d’arquitectura Mixuro, el taller de disseny Flou Flou D.A., l’estudi de sociologia La Dula i la revista Badall.
En esta primera edició de ‘Emergents’ s’han presentat 90 projectes, dels que han sigut triats sis, que seran presentats durant la trobada i que en els pròxims mesos es desenrotllaran en diferents barris perifèrics de la ciutat i la seua àrea metropolitana: Campanar, Tres Forques (Grup de Vivendes Antonio Roda) , Castellar-Oliveral, Natzaret, La Coma (Paterna) i el Cabanyal. Amb estes propostes es complix un dels objectius del projecte ‘Emergents’: la reactivació social i cultural dels barris de la ciutat.
L’obertura d’estes jornades tindrà lloc en l’Aula Magna de La Nau, este dijous, dia 3 de desembre, a les 18 hores, amb la taula redona ‘Generar innovació social des de Valencia’. El debat comptarà amb la participació de Guillermo Arazo (Les Naus) , Emilio Martínez (Salvem el Cabanyal) , Miguel Cellers Ayala (Ajuntament de València) i Gemma Miñarro (CEPAIM) , que estaran acompanyats en la Fila 0 per representants de la Fundació dels Comuns, Ingenio-UPV i Falles I+E. Posteriorment, a les 19:30 hores, es celebrarà la conferència ‘Qué és innovació social i quins són els seus límits’, a càrrec de Rubén Martínez, investigador de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La trobada també s’acosta a altres punts de la ciutat: el divendres 4, s’ha convocat el taller ‘Treballant amb les comunitats des de la mirada de gènere’, del Col·lectiu Punt 6, que se celebrarà a les 10:30 hores en La Col·lectiva del Cabanyal. A la vesprada, a les 18:30, es presentaran en La Nau els sis projectes seleccionats en esta primera edició de la convocatòria ‘Emergents’. La trobada finalitzarà amb una festa (21 hores) en Ca Revolta.
Amb estes jornades es tracta de generar ferramentes per a poder compartir els processos de treball de cada projecte, alhora que debatre sobre enfocaments, marcs i conceptes claus relacionats amb la innovació social.
‘Emergents’ conté tres objectius centrals: formatiu, al voltant de la idea d’innovació; promocional, a través d’una convocatòria d’ajudes a projectes relacionats amb el concepte; i multiplicador, per mitjà d’estes jornades que ara se celebren i a les que estan invitades totes les persones i entitats interessades en l’àmbit de la innovació social des d’amplis sectors com a art, urbanisme, cine, teatre, salut, gastronomia, esport o educació.