L’Ajuntament inicia treballs de reparació en els Docks

16/12/2023

  • Els treballs duraran dos mesos i tenen un cost de més de 44.000 euros
  • Són obres menors de reparació i restauració per a pal·liar la deterioració de l’edifici

La Regidoria de Patrimoni, Recursos Humans i Tècnics començarà el dilluns, 18 de desembre, obres de reparació dels Docks del port, en el barri del Grau. Es tracta d’obres menors de reparació i restauració per a pal·liar la deterioració de l’edifici i evitar danys futurs.

Pel que respecta a la façana, es pretén recuperar la imatge i estètica de l’edifici amb farciments de morter entre les rajoles caravista. Igualment, es repararan cornises i llindes dels balcons, que patixen despreniments i pèrdues del material de cobriment. De la mateixa manera, s’aplicarà un tractament a la fusteria de l’edifici, que es troba en estat de descomposició.

Quant a l’interior de l’edifici, també s’aprecien problemes de corrosió dels elements metàl·lics existents, entre ells l’escala, que permet l’accés a la planta coberta de l’edifici, i que serà reforçada. A més, es realitzarà un pasivat de les armadures oxidades que han quedat a la vista.

També es tancaran les juntes de dilatació del forjat de la primera planta en les passarel·les que recauen al pati i es cobriran les xemeneies de ventilació de la primera planta per a evitar l’entrada d’animals i de l’aigua de la pluja.

Finalment, es col·locaran xarxes per a evitar l’entrada de coloms o la caiguda de rebles al carrer i es desembossaran els sifons, la qual cosa impedirà la creació de tolls.

Els treballs duraran dos mesos i tenen un cost de 44.363,75 euros.

Els Docks són un edifici portuari construït en 1917 segons un disseny original de Víctor Gosálvez Gómez i amb intervenció de l’arquitecte Demetrio Ribes, pioner en l’ús del formigó armat en obres civils. Encara que la idea inicial era construir un edifici de quatre altures amb terrasses i torrasses laterals, finalment es va acabar amb dues úniques altures. Va ser inaugurat l’1 de gener de 1920.